Natuurlijk tuinieren!
06 - 547 58 778
maandag - zaterdag: 09:30 - 17:00 uur

Tuinontwerp en beplantingsplan

Genieten en beleven. Dat is wat centraal staat bij het ontwerpen van tuinen. En genieten van een tuin gaat verder dan een mooi terras, of een gezellige vijver. In een goed tuinontwerp heeft u bijvoorbeeld plezier van een comfortabel terras én bent u blij met die praktische oplossing voor de vuilcontainers. Een tuin heeft vaak diverse functies die één geheel moeten vormen. Tilia Hoveniers maakt tuinontwerpen waarin al uw wensen bij elkaar komen.

Alle ideeën die u heeft bij een prettige tuin moeten samenkomen in één tuinontwerp. Om dit te bereiken gaan we op zoek naar wat uw wensen en ideeën  zijn. Tilia Hoveniers doet dit samen met u in vijf stappen:

  1. Brainstormen – Geheel vrijblijvend bespreken we bij u thuis of op ons bedrijf wat uw eisen, wensen en ideeën zijn. Een leuk en creatief proces!
  2. Inrichtingsplan – Onze ontwerpers gaan voor u aan de slag en maken een tuinontwerp dat aan al uw wensen voldoet.
  3. Beplantingsplan – De juiste beplanting is belangrijk voor lang plezier van uw tuin. Hierin houden we rekening met de omstandigheden (zon, schaduw, bodemkwaliteit), maar ook met uw wensen. Heeft u groene vingers, of wilt u juist zo min mogelijk onderhoud?
  4. Offerte – Op basis voor de eerste stappen ontvangt u een offerte voor het tuinontwerp. Hierin zijn alle werkzaamheden, materialen en een planning opgenomen.

Advies op maat:

”Ik wil met mijn tuin aan de gang maar weet niet welke planten ik kan verzetten”. Of : ”Mijn water in de tuin loopt niet weg, wat moet ik doen?”

Dit zijn een aantal van de vragen welke wij regelmatig te horen krijgen. Door de complexiteit van een tuin met daarin de planten mensen en dieren weet men vaak niet wanneer men wat kan doen, daarom geven we advies op maat. En mochten wij niet het juiste antwoord op uw vraag hebben dan hebben we in ons netwerk de juiste mensen zitten die dat wel weten.

Projectbegeleiding:

Een tuin aanleggen is niet iets wat u ieder jaar doet. Door de vaktaal en het gebruik van Latijnse plantennamen is het voor de particuliere tuinbezitter wel eens moeilijk om dit te begrijpen. Daarom kunt u ons inschakelen als intermediair bij het aanleggen van uw tuin.

Met onze ervaring kunnen wij u bijstaan in het zelf aanleggen van uw tuin of bij de aanleg van de tuin door een derde partij. Waarin we dan als adviseur van de klant optreden.